11.000 werkzoekenden op Werkfestival

Het Werkfestival in Groningen heeft vandaag ruim 4600 vervolgafspraken opgeleverd tussen werkgevers en werkzoekenden. De banenmarkt trok ruim 11.000 werkzoekenden naar het festivalterrein.

Op het terrein van de voormalige Suikerfabriek troffen de werkzoekenden ruim 300 werkgevers in onder meer de zorg, bouw en techniek, dienstverlening, horeca en logistiek.

Het Werkfestival is een banenmarkt ‘nieuwe stijl’. In een festivalsfeer – met foodtrucks, een reuzenrad en ook een rollatorrace – konden bezoekers zich laten voorlichten en meer dan veertig workshops bijwonen.

Wethouder ziet vervolg wel zitten

Wethouder Roeland van der Schaaf, tevens bestuursvoorzitter van Werk in Zicht, ziet een vervolg op het festival wel zitten. ,,Dit moeten we over twee jaar weer doen. Dit is de eigentijdse manier om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. De enorme diversiteit die we hier zien, bewijst dat we met het festival de juiste snaar hebben geraakt. Ik ben zo trots dat we het lef hebben gehad om dit evenement met de 24 gemeenten en UWV neer te zetten.”

Ook het bedrijfsleven is te spreken over het Werkfestival. KPN was er als standhouder. Matthijs Huberts, werving- en selectieadviseur bij KPN: ,,Het grote voordeel van het Werkfestival is dat wij op een laagdrempelige manier mensen hebben kunnen benaderen en de vooroordelen hebben kunnen wegnemen. Daardoor hebben wij op één dag tachtig concrete vervolgsafspraken gemaakt. Dit was anders nooit gelukt.”

Persbericht Werk in Zicht