Blije gezichten bij de Holland Trading Group (HTG) in Farmsum. Sinds oktober vorig jaar zijn bij het bedrijf acht nieuwe medewerkers in dienst genomen via Werkplein Fivelingo (vh Werkplein Eemsdelta). Het gaat om mensen met een beperking die in aanmerking komen voor een zogeheten Afspraakbaan. Steeds meer bedrijven in de Eemsdelta laten op deze manier hun sociale betrokkenheid zien.

HTG is een handels- en groothandelsbedrijf van luxe merkartikelen en actief in meer dan 110 landen. Het bedrijf heeft ruim 500 mensen in dienst. Maatschappelijke verantwoord ondernemen staat hoog op de agenda . Manager Rieks Timmermans: “Ons bedrijf ondersteunt activiteiten die het leven verbeteren van de mensen in de gemeenschap waar onze medewerkers werken en wonen. Sinds 2015 werken we samen met Werkplein Fivelingo (vh. Werkplein Eemsdelta) om mensen met een beperking een plek op de arbeidsmarkt te bieden. Met deze acht zetten we een nieuwe stap in onze samenwerking. ”

Kor Swart, adviseur van Werkplein Fivelingo: “Afspraakbanen zijn nieuwe banen voor mensen met een beperking. We merken dat bedrijven in onze regio deze vorm van sociaal ondernemerschap omarmen. Al 22 mensen hebben zo in de Eemsdelta een passende werkplek gevonden. HTG is een goed voorbeeld. Ook horeca, winkeliers en supermarkten hebben mensen in dienst genomen. Door onze samenwerking met andere sociale diensten in de arbeidsmarktregio Groningen (Werkin Zicht) beschikken we over steeds meer kennis en mogelijkheden om bedrijven te helpen met dit soort maatschappelijk betrokken initiatieven. ”

De acht mensen zijn inmiddels een paar maanden aan de slag bij HTG. Het bevalt de nieuwe medewerkers en het bedrijf prima. Rieks Timmermans (HTG) : “Het was eerst wel zoeken naar de juiste manier. En naar een gezonde balans tussen sociale en zakelijke kant . Maar waar het echt om gaat is dat je de mogelijkheid hebt om als bedrijf je sociale betrokkenheid te laten zien en verantwoordelijkheid te nemen. Dat doe je voor de mensen om je heen.”