“Binnen een week heb ik een baan bij Technicum in Groningen en geen uitkering meer nodig”, zegt Jeroen. Jeroen heeft zich gemeld bij het Jongerenloket van Werkplein Fivelingo. Na een gesprek met een werkcoach en contact met het werkgeversteam gaat het snel. Inmiddels werkt hij bij Technicum en volgt hij daar een opleiding tot  machine insteller in de verspanende industrie.

Preventieve aanpak met resultaat

Adviseur arbeidsmarkt Joop Menke vertelt: “Snelle doorleiding noemen we dat. Zonder uitkering stroomt Jeroen meteen uit naar betaald werk. Dit komt helaas niet tot uitdrukking in de uitstroomcijfers, maar dat is in dit geval helemaal niet erg! Deze preventieve aanpak is voor iedereen goed”. Voor jongeren tot 27 jaar zoals Jeroen geldt een wachtperiode van 4 weken. Joop legt uit: “Je krijgt dan nog geen uitkering. In die periode gaat hij of zij actief op zoek naar werk. Het was Jeroen niet gelukt iets te vinden. De werkcoach die het eerste gesprek met Jeroen had, zag zijn mogelijkheden en nam contact op met een adviseur van ons werkgeversteam.” Op basis van die informatie kwam technisch uitzendbureau Technicum uit Groningen snel in beeld.

Samenwerken loont

“Een mooi resultaat dankzij de korte lijnen tussen werkcoaches, adviseurs en goede relaties met werkgevers. Bovendien werken wij binnen de arbeidsmarktregio Werk in Zicht samen met alle andere Werkpleinen en UWV. Dat geeft ons nog meer slagkracht als het gaat om het contact met werkgevers en de mogelijkheden van kansrijkberoep.nl en het 1000-banenplan.”, aldus Joop. Een mail komt binnen: een bedankje van Technicum voor het in contact brengen met Jeroen. Een tevreden werkgever en kandidaat, beter wordt het niet.