De brandweerpakken van de Veiligheidsregio Groningen, worden bij schade gerepareerd in het naaiatelier van Werkplein Fivelingo in Appingedam. De reparaties worden uitgevoerd door SW-medewerkers vanuit de Participatiewet.

Gegeven de aard van de omstandigheden waaronder een brandweerpak gebruikt wordt, gaat het bij de herstelwerkzaamheden om precisiewerk met gebruik van gespecialiseerde materialen en technieken.

High-tech

De reparatie vraagt ook om het nauwgezet opvolgen van instructies. Deze instructies over de reparaties vinden plaats met behulp van high-tech; elk pak heeft een chip die uitgelezen wordt bij aanvang van de herstelwerkzaamheden.
Een bijkomende factor is dat de brandweerpakken bestaan uit stug materiaal. Daardoor zijn ze zwaar. Enig spierballenwerk komt er daarom bij kijken. Maar ook dat vormt voor de medewerkers van het naaiatelier van Werkplein Fivelingo geen probleem.

Mooi werk

De medewerkers van het naaiatelier draaien hun hand niet om voor deze klus, gewend als ze zijn aan specialistische (productie) naai- en herstelwerkzaamheden. Voor hun is het  dagelijkse kost en ze vinden het mooi werk. De gebruikers van de pakken zijn dik tevreden over het resultaat; ze weten zich continu verzekerd van veilige bedrijfskleding, ook nadat deze beschadigd is geraakt.

In GRIP, het personeelsblad van de Veiligheidsregio, wordt aandacht besteed aan de reis dat een beschadigd brandweerpak maakt tijdens het herstelproces in Appingedam.

Het hele artikel staat hier in de GRIP van juni 2019.
De bijbehorende foto is gemaakt door Ewoud Rooks.