Meindert Joostens, Annalies Usmany en Bé Schollema, die samen het Dagelijks Bestuur van Werkplein Fivelingo vormen, willen graag deze markt onder de aandacht van alle burgers van hun gemeenten brengen. De markt biedt werkzoekenden uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum, die een opleiding en werk willen een unieke kans. Deze groep kandidaten is van harte uitgenodigd voor het bezoeken van een opleidingsmarkt, 16 november aanstaande bij Werkplein Fivelingo in Appingedam.

Tijdens de opleidingsmarkt maken kandidaten in een uur tijd kennis met diverse opleidingen met werkgarantie. Kandidaten kunnen vanuit hun eigen motivatie kiezen uit opleidingen voor kansrijke richtingen in de bouw, techniek, dienstverlenende klantenservice, werken in de buitenruimte (zoals groenbeheer), schoonmaak en transport. Meindert Joostens, voorzitter: ”Met deze aanpak bewerkstelligen we dat kandidaten hun eigen competenties en vaardigheden verbeteren en sneller hun weg vinden naar reguliere banen op de arbeidsmarkt”.

Het bedrijfsleven omarmt deze proactieve benadering van kandidaten. Sommige sectoren, zoals bouw en techniek,  merken nu al dat er tekorten zijn aan vakmensen. De geïnteresseerde kandidaten kiezen straks voor opleidingen die het aanbod aan gekwalificeerd personeel in deze sectoren vergroot. De opleidingsmarkt is daarmee ook een instrument om in de regio Eemsdelta vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.

De opleidingsmarkt is bedoeld voor werkzoekenden uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum met een uitkering van Werkplein Fivelingo. Mensen die een bezoek willen brengen aan de opleidingsmarkt kunnen zich aanmelden op de website van Werkplein Fivelingo: www.werkpleinfivelingo.nl/opleidingsmarkt