Vervoersbedrijf UVO uit Uithuizermeeden nam het afgelopen jaar 10 nieuwe medewerkers aan via Werkplein Fivelingo. De nieuwe krachten volgden een opleiding en konden meteen bij UVO aan de slag.

Familiebedrijf met oog voor diversiteit en een sociaal hart

UVO verzorgt taxi- en touringcarvervoer, waaronder Publiek Vervoer (WMO en Leerlingenvervoer) in diverse gemeenten in de provincie Groningen. Het groeiende familiebedrijf telt nu 235 medewerkers. Directeur Anita Medendorp: “We vervoeren mensen met een beperking, ouderen en leerlingen. We zoeken chauffeurs die daar echt plezier in hebben. Daarbij willen we graag mensen uit onze regio aan ons binden. Dat doen we met oog voor diversiteit en met een sociaal hart. Als bedrijf bieden we een structuur waar onze mensen op kunnen rekenen. Dat is niet alleen de organisatie en techniek. Maar ook een luisterend oor als het nodig is. De kandidaten van Werkplein Fivelingo zijn inmiddels naar volle tevredenheid bij ons aan de slag.”

Samenwerken loont

Accountmanager Michel Dammer van Werkplein Fivelingo: “We slagen er steeds beter in werkgevers te overtuigen van onze toegevoegde waarde met goede kandidaten en vlotte dienstverlening. In dit geval door samen met UVO en opleider/uitzendbureau Taxiwerq kandidaten op te leiden. Samenwerken loont! Uiteindelijk gaat het ook om de gunfactor. Bij UVO zat dat meteen goed.”

Chauffeurs gezocht

Anita Medendorp vult aan: “We hebben nog steeds mensen nodig. Dus zoek je werk en het lijkt je leuk om chauffeur te zijn op een busje of taxi? Of ken je mensen die dat zouden willen? Laat van je horen!” Michel: “Neem contact op met UVO of met je werkcoach!