Social Return zorgt voor extra banen, leerwerkplekken en stageplekken voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Social Return is een voorwaarde bij aanbestedingen van overheidsopdrachten. Bedrijven die werk uitvoeren voor overheden worden hierdoor gestimuleerd kansen te bieden aan deze kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Het gaat in veel gevallen om werk in weg- en waterbouw. Ook in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum komen mensen aan het werk door Social Return. Door investeringen in infrastructuur, afwatering en riolering is er in de Eemsdelta een constante vraag naar nieuwe kandidaten met interesse voor dit soort werk.

Onlangs zijn twee kandidaten van Werkplein Fivelingo aan de slag gegaan bij werkzaamheden aan sloten en vijvers in Appingedam (zie foto). Dit werk wordt door Schilder GWW uit Noord Holland uitgevoerd in opdracht van de gemeente Appingedam. Ook bij de recente vernieuwing van het winkelgebied in Delfzijl kregen mensen een kans door Social Return.

Uw bedrijf en Social Return?

Met een nieuwe brochure informeert het Rijk bedrijven die zaken doen met de Rijksoverheid over de inzet van social return bij het Rijk.

Gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum

Binnen Werkplein Fivelingo is adviseur arbeidsmarkt Kor Swart verantwoordelijk voor de werving van kandidaten en contacten met gemeenten en bedrijven.
Kor Swart
kw.swart@isdnoordoost.nl
06 50 43 21 25

Meer informatie over Social Return in de provincie Groningen:

https://werkinzicht.nl/socialreturn/