Tussen 18 en 27 jaar, geen werk en niet naar school
Ben je tussen 18 en 27 jaar en heb je een vraag waar jezelf niet uitkomt. Je wilt ander werk of hebt geen werk meer of wilt een opleiding volgen? Bezoek het jongerenloket op Werkplein Fivelingo. Elke jongere uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum kan zonder afspraak bij het jongerenloket terecht, met of zonder een uitkering.

Wij helpen je met het vinden van werk, een werkleerbaan of een opleiding. Waarom? Omdat een goede opleiding met diploma en werk belangrijk zijn voor je verdere leven. Bovendien wil de regering dat je zelf zoveel mogelijk voor je eigen inkomen zorgt.

Startkwalificatie
Met een goed diploma op zak heb je veel meer kansen op een leuke baan. De regering wil dat iedereen voldoet aan de eisen van de zogeheten startkwalificatie. Dat betekent dat je minimaal een havo, vwo of mbo (niveau 2) diploma hebt gehaald. Ben je jonger dan 27 jaar en heb je geen startkwalificatie, dan ben je verplicht die alsnog te gaan halen. Terug naar school dus!

Voor jou

  • Begeleiding door een coach
  • Ruimte met informatie speciaal voor jongeren
  • Hulp bij het vinden van een baan, werkleerbaan of opleiding
  • Sollicitatietraining
  • Hulp bij het oplossen van je problemen, bijvoorbeeld over omgaan met geld
  • Aanvragen van een uitkering bij werkloosheid of als aanvulling op je salaris
  • Aanvragen extra ondersteuning voor mensen met een laag inkomen (minimaregelingen)

Jouw coach

Je krijgt bij ons je eigen coach. Met je coach ga je aan de slag om jouw situatie te verbeteren. Waar ben je goed in? Wat doe je het liefst? Wat zijn je problemen? Dat zijn de vragen. Dan gaat het natuurlijk om de antwoorden. Je coach helpt je op weg om die antwoorden te vertalen naar een leuke baan, opleiding of combinatie daarvan. Het belangrijkste is dat je zelf -weer- zin krijgt je toekomst een boost te geven.

Wachttijd vier weken

Wie jonger is dan 27 jaar, geen baan (meer) heeft en een bijstandsuitkering aanvraagt, krijgt te maken met een wachttijd van vier weken. Die wachttijd gaat in vanaf het moment dat je de uitkering hebt aangevraagd. In die periode moet jij laten zien dat je werk maakt van het zoeken naar een baan of opleiding.

Schrijf je altijd in als werkzoekende

Je kunt alleen een uitkering krijgen als je staat ingeschreven als werkzoekende. Dat doe je op www.werk.nl.

Snel contact

Wil je snel in gesprek met ons Jongerenloket? Vul onderstaand formulier in of kom langs in Delfzijl.

 

Contactformulier Jongerenloket

Privacyverklaring