Vanaf 3 oktober 2017 kunnen twintig werkzoekenden in de regio Eemsdelta kosteloos een mbo-opleiding (niveau 2) volgen. Het traject komt voort uit een succesvolle samenwerking van Werkplein Fivelingo, Noorderpoort en werkgevers, waaronder Flexiplus Facility Group uit Wedde. Deze opleiding gaat de gemotiveerde kandidaten opleidingen voor een kansrijk beroep in de zorg en facilitaire dienstverlening. Aanleiding is de groeiende vraag naar mensen die praktisch bezig willen zijn. Dankzij dit traject worden uitdagende en toekomstversterkende kansen gecreëerd voor werkzoekenden uit de regio Eemsdelta.

Startkwalificatie mbo niveau 2 en werkervaring

Egberdien ten Brink, directeur van Werkplein Fivelingo, gaf dinsdag 3 oktober, in het bijzijn van de kandidaten het startsein voor dit opleidingstraject. Van de kandidaten zijn sommigen al langer werkzoekend. Zij hebben veelal een gebrek aan werkervaring of aan een gedegen opleiding. Anderen hadden te maken met kortdurende arbeidscontracten en weinig perspectief op een vast dienstverband. Werkplein Fivelingo nodigde hen uit deel te nemen aan dit traject. Groot voordeel is dat de kandidaten een startkwalificatie mbo niveau 2 halen én tegelijkertijd werkervaring op doen. Dat maakt ze na het behalen van hun diploma direct goed inzetbaar en vergroot hun kans bij sollicitaties. 

Mbo-opleiding Facilitair Dienstverlener Breed

Inmiddels zijn de kandidaten gestart met de mbo-opleiding Facilitair Dienstverlener Breed aan Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam. Ze gaan één dag per week naar school en vier dagen aan de slag bij een werkgever. Na twee jaar hebben de kandidaten een mbo-diploma Helpende Zorg & Welzijn of Facilitair Medewerker. Flexiplus is een van de werkgevers die werk-leerplekken biedt aan de kandidaten. Afhankelijk van de situatie ontvangen kandidaten meteen salaris of werken tijdelijk met behoud van uitkering. De opleidingskosten worden betaald door Werkplein Fivelingo. 

Werk-leerplekken bij werkgevers gezocht!

Werkplein Fivelingo nodigt werkgevers uit samen te werken aan meer werk-leerplekken en kansen voor werkzoekenden uit onze regio. Op die manier bereiken we een evenwichtige arbeidsmarkt met voldoende gekwalificeerde mensen en kansen voor iedereen met en zonder beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Gaat u het gesprek met ons aan? Voor meer informatie en contactgegevens kunt u terecht op www.werkpleinfivelingo.nl/werkgevers . Of u vult onderstaand formulier in.

Contactformulier werkgeversteam Werkplein Fivelingo

     

    Privacyverklaring