Veel ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus.  Op 17 maart 2020 heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor ondernemers. Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. De voorgestelde regeling is op www.Rijksoverheid.nl na te lezen.

Aanvragen kan nu nog niet. Het heeft helaas nu nog geen zin contact op te nemen met Werkplein Fivelingo. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt de maatregel verder uit. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2020 en duurt vooralsnog tot 1 juni 2020. We verwachten op korte termijn meer duidelijkheid.

Bent u zelfstandig ondernemer (inclusief  zzp-ers) en woont u in de gemeente  Delfzijl, Appingedam of Loppersum? Dan vraagt u straks ondersteuning aan bij Werkplein Fivelingo. Zodra aanvragen mogelijk is, maken we dat bekend op www.werkpleinfivelingo.nl en via mediakanalen van de gemeenten.

Blijf op de hoogte. Kijk regelmatig op www.werkpleinfivelingo.nl voor updates.