In- en externe vacature 2017-15

Werkplein Fivelingo zoekt ter versterking van haar dienstverlening een

Bijzonder Controleur

Omgeving
Als bijzonder controleur ben je de schakel in de handhavingsketen. Je kerntaak is het voorkomen van fraude met uitkeringen en het opsporen daarvan. Hiertoe verricht je onderzoek (preventief en repressief) op het terrein van de Participatiewet en aanverwante wetten en regelingen. De werkzaamheden worden, in samenwerking met de sociaal rechercheur, uitgevoerd vanuit de afdeling Inkomensvoorziening en gecoördineerd vanuit het handhavingsoverleg.

Functie-informatie
Binnen de functie verricht je de volgende werkzaamheden:
• Je verricht als controleur en toezichthouder (voor)onderzoeken in fraudezaken.;
• Je assisteert de sociaal rechercheur bij opsporingsonderzoek;
• Je voert boetegesprekken;
• In het kader van hoogwaardig handhaven neem je deel aan het verrichten van huisbezoeken;
• Waarnemen & observeren;
• Voeren van confronterende gesprekken.

Functie-eisen
We verwachten dat je beschikt over een op het werkgebied afgestemde opleiding. Daarnaast is kennis van relevante wetgeving en ervaring met gespreksvoering, bijvoorbeeld in het horen van mensen een pré.

We vinden naast de ervaring die je meeneemt je persoonlijkheid net zo belangrijk. We zoeken iemand die nieuwsgierig is, snel kan schakelen en ook nog humor heeft. Verder ben je stressbestendig en sta je sterk in je schoenen. Je bent vaardig in het omgaan met agressie en conflictsituaties. Je hebt op de juiste momenten een kritische instelling. Je werkt planmatig en transparant. Je bent flexibel en bereid om buiten kantoortijden te werken. Aangezien je veel huisbezoeken aflegt, is het belangrijk om in het bezit te zijn van een eigen auto en is de bereidheid deze voor het werk te gebruiken een pré.

Competenties
Samenvattend vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, samenwerking, onderzoekend en analytisch vermogen, daadkracht, integriteit, zorgvuldigheid en stressbestendigheid.

Wat bieden we
Een interessante, uitdagende functie met de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot Bijzonder Controleur en vakgerichte trainingen.

Het betreft een tijdelijke functie voor een jaar met de intentie tot verlenging. Je werkt 32 tot 36 uur per week in een inspirerende en dynamische werkomgeving met een prettige werksfeer. Wij bieden je een passend salaris op basis van je (werk) ervaring en opleiding en hanteren daarvoor de CAR UWO. Medewerkers kunnen rekenen op goede begeleiding, zoals regelmatige coaching door het afdelingshoofd en vakinhoudelijke trainingen.

Algemene informatie
Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Willem Weerd (Sociaal Rechercheur) of met het afdelingshoofd Jaap Dijkema. Bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0596-639350.

Solliciteren
Herken jij je in het profiel dat wij zoeken en heb je belangstelling voor deze functie stuur dan vóór 1 januari 2018 a.s. een e-mail naar personeelszaken@fivelingo.nl. Je e-mail is voorzien van je motivatiebrief en CV en als onderwerp vermeld je Sollicitatie 2017-15 Bijzonder Controleur.

Procedure
Sollicitaties dienen vóór 1 januari 2018 te worden aangeleverd.
Selectie van de binnengekomen reacties vindt uiterlijk plaats in week 1-2018.
De geselecteerde kandidaten worden telefonisch en of per mail uitgenodigd voor het gesprek.
De selectiegesprekken worden in week 2-2018 gehouden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.