Vacature Trainee Adviseur Participatiewet

Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De regio waarin wij werken is vestigingsplaats van veel bedrijven in sectoren zoals de energie, chemie, logistiek, bouw en maritiem, havens en industrie.
Wij hebben drie locaties in Appingedam en Delfzijl. We zetten ons in voor een inclusieve arbeidsmarkt en helpen iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dat doen we door het realiseren van (aangepast) werk binnen en buiten ons bedrijf en het aanbieden van vacatures, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. We werken graag samen met werkgevers, sectorale organisaties en onderwijsinstellingen die kansen bieden aan werkzoekenden. Daarnaast bieden we inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen.

Ons Facilitair en Industrieel Centrum biedt leer-werkplekken en arbeidsmatige dagbesteding aan ongeveer 430 mensen met een WSW- indicatie. Zij voeren opdrachten uit voor overheden, bedrijven en particulieren. Dat doen ze op de afdelingen montage, stoffeerderij, atelier, elektronica, wasserij, metaal, verpakking, groenvoorziening en schoonmaak. Een deel van de medewerkers is gedetacheerd bij opdrachtgevers.

Werkplein Fivelingo zoekt ter versterking van de interne bedrijfsprocessen een

Trainee Adviseur Participatiewet

Als trainee krijg je ruimte voor professionele ontwikkeling en kansen door te groeien naar allround adviseur. Met vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen tijdens de uitoefening van de functie.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

 • ondersteunen van collega ’s en opdrachtgevers bij diverse inkooptrajecten op het gebied van re-integratie en daarbij ook het evalueren op resultaat
 • voorbereiden van verordeningen en beleidsregels
 • voeren van overleg binnen het sociaal domein met de drie gemeenten waar Werkplein Fivelingo voor werkt
 • gevraagd en ongevraagd adviseren bij complexe vraagstukken

Functie-eisen

Voor de functie vinden we naast de kennis en ervaring die je meeneemt je persoonlijkheid net zo belangrijk. We zoeken iemand die nieuwsgierig is en goed kan samenwerken. Het tonen van eigen initiatief, vindingrijkheid en improvisatie is belangrijk. Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde op het vakgebied gerichte HBO opleiding
 • kennis van het werkterrein Werk, Inkomen, Arbeidsmarkt en Minimabeleid
 • je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van de Participatiewet
 • je kunt schakelen tussen beleidsmatige vraagstukken en de implicaties voor de uitvoering
 • je toont maatschappelijke betrokkenheid en hebt feeling met de doelgroep
 • je bent in staat om binnen een politiek krachtenveld te bewegen en te handelen
 • je kunt ontwikkelingen in de samenleving vertalen naar een advies
 • je hebt affiniteit met de publieke sector en beschikt over een hands-on mentaliteit

Wat bieden we

Het gaat om een tijdelijke functie tot en met 31-12-2018 met de intentie tot verlenging met een jaar. Je werkt 32 per week in een inspirerende en dynamische werkomgeving met een prettige werksfeer. Wij bieden je een passend salaris op basis van je (werk) ervaring en opleiding en hanteren daarvoor de CAR UWO. De functie is ingedeeld in functieschaal 7 met op termijn financiële doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van kennis en werkervaring is dat minimaal € 2.040,00 en maximaal € 2.986,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je kunt rekenen op goede begeleiding, zoals regelmatige coaching door het afdelingshoofd en senior adviseurs en je neemt deel aan relevante vakinhoudelijke trainingen.

Algemene informatie

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Jitske Schaafsma via 0596-639182. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Linda Klinkhamer, HRM medewerker via 0596-856856. Deze vacature wordt in- en extern tegelijkertijd uitgezet.

Solliciteren

Herken jij je in het profiel dat wij zoeken en heb je belangstelling voor deze functie stuur dan vóór 1 september 2018 a.s. een e-mail naar hrm@werkpleinfivelingo.nl. Je e-mail is voorzien van je motivatiebrief en CV en als onderwerp vermeld je Sollicitatie 2018-12 Trainee Adviseur Participatiewet.

Procedure

 • sollicitaties dienen voor 1 september 2018 te worden aangeleverd
 • selectie van de binnengekomen reacties vindt uiterlijk plaats in week 36
 • de geselecteerde kandidaten worden telefonisch en of per mail uitgenodigd voor het gesprek
 • de selectiegesprekken worden gehouden in week 37
 • acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.