Moet u wel eens of vaak ‘nee’ verkopen als uw kind wil sporten of naar muziekles wil? Simpelweg omdat u te weinig geld hebt? In veel gezinnen met lage inkomens is dit een probleem. De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum vinden dat elk kind moet kunnen meedoen met sport, cultuur en schoolactiviteiten. En hebben daarom de webshop Kans voor uw kind in het leven geroepen. De gemeenten hopen dat deze webshop ouders/verzorgers en hun kind(eren) helpt om actief, nieuwsgierig en open in het leven te staan.
Kies samen met uw kind(eren) uit meer dan 300 producten

De webshop Kans voor uw kind biedt vele sport,- cultuur- en schoolactiviteiten waaraan kinderen tot 18 jaar kunnen deelnemen. Uw kind kan bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging, op schoolreis gaan of muziekles nemen. Er staan inmiddels meer dan 200 activiteiten in waar u samen met uw kind(eren) uit kunt kiezen. Dat aantal neemt nog steeds toe.

Zo werkt de webshop Kans voor uw kind
De webshop kunt u alleen bezoeken en bekijken als aan u een Kindpakket is toegekend. Als het Kindpakket aan u is toegekend, maakt Werkplein Fivelingo een account en een budget in de webshop voor u aan. U ontvangt daarvan een mailbericht met een link om uw account te activeren. Na activatie kunt u samen met uw kind(eren) in de webshop activiteiten bekijken en bestellen. Als u een bestelling doet, gaat dat van uw webshopbudget af. Over de rekening hoeft u zich geen zorgen te maken. Dat regelt de aanbieder van de activiteit met Werkplein Fivelingo. Lees ook de handige tips voordat u gaat bestellen.

Bedragen te besteden in de webshop Kans voor uw kind
De webshop Kans voor uw kind is bedoeld voor gezinnen met een inkomen lager dan 110% van de bijstandsnorm. Voor elk kind tot 18 jaar dat in aanmerking komt, stellen de gemeenten een persoonlijk budget beschikbaar vanuit de Minimaregelingen. Dat heet het Kindpakket en kunt u in het lopende kalenderjaar besteden in de webshop Kans voor uw kind:

De bijdrage voor een kind t/m 12 jaar bedraagt € 290,- per kind per kalenderjaar*
De bijdrage voor een kind van 13 tot en met 17 jaar bedraagt € 350,- per kind per kalenderjaar*
Het persoonlijk budget vervalt op de jaarwisseling (elk jaar 31 december, 24.00 uur).
Belangrijk om te weten 2017
Per 1 januari 2017 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd m.b.t. het gebruik van de webshop. U leest hierover op de pagina Belangrijk om te weten 2017.

Vragen of meer informatie?
Voor vragen over uw account en activiteiten voor uw kind(eren), maandag t/m vrijdag, 09.00 – 10.00 uur: 0596-63 97 68. Of u mailt naar: webshop@isdnoordoost.nl

Naar de webshop