Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. We bieden inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen en helpen iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dat doen we door bemiddeling, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. Onze productieafdelingen bieden in- en extern leer-werkplekken en arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met een indicatie vanuit de Participatiewet. Zij voeren opdrachten uit voor overheden, bedrijven en particulieren in montage, stoffeerdering atelier, elektronica, wasserij, metaal, verpakking, groenvoorziening en schoonmaak. Een deel van de medewerkers is gedetacheerd bij opdrachtgevers.

Werkplein Fivelingo zoekt ter versterking van haar dienstverlening een

 Bijzonder Controleur

Omgeving

Als bijzonder controleur ben je de schakel in de handhavingsketen. Je kerntaak is het voorkomen van fraude met uitkeringen en het opsporen daarvan. Hiertoe verricht je onderzoek (preventief en repressief) op het terrein van de Participatiewet en aanverwante wetten en regelingen. De werkzaamheden worden, in samenwerking met de sociaal rechercheur, uitgevoerd vanuit de afdeling Inkomensvoorziening en gecoördineerd vanuit het handhavingsoverleg.

Werkzaamheden

  • Je doet als controleur en toezichthouder (voor)onderzoeken in fraudezaken
  • Je assisteert de sociaal rechercheur bij opsporingsonderzoek
  • Je voert boetegesprekken
  • In het kader van hoogwaardig handhaven leg je huisbezoeken af
  • Waarnemen & observeren
  • Voeren van confronterende gesprekken.

Functie-eisen

We verwachten dat je beschikt over een op het werkgebied afgestemde opleiding. Daarnaast is kennis van relevante wetgeving en ervaring met gespreksvoering, bijvoorbeeld in het horen van mensen, een pré.
We vinden naast de ervaring die je meeneemt, je persoonlijkheid net zo belangrijk. We zoeken iemand die nieuwsgierig is, snel kan schakelen en ook humor heeft. Verder ben je stressbestendig en sta je sterk in je schoenen. Je bent vaardig in het omgaan met agressie en conflictsituaties. Je hebt op de juiste momenten een kritische instelling. Je werkt planmatig en transparant. Je bent flexibel en bereid om buiten kantoortijden te werken. Aangezien je veel huisbezoeken aflegt, is het belangrijk dat je een eigen auto hebt. Als je deze voor het werk wilt gebruiken is dat een pré.

Competenties

Samenvattend vinden wij het voor deze functie belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, samenwerking, onderzoekend en analytisch vermogen, daadkracht, integriteit, zorgvuldigheid en stressbestendigheid.

Wat bieden we

Een interessante, uitdagende functie met de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot Bijzonder Controleur en vakgerichte trainingen. Het betreft een tijdelijke functie voor een jaar met de bedoeling om te verlengen. Je werkt 32 tot 36 uur per week in een inspirerende en dynamische werkomgeving met een prettige werksfeer. Wij bieden je een passend salaris op basis van je (werk) ervaring en opleiding. De functie van bijzonder controleur is ingeschaald op schaal 7 (afhankelijk van kennis en werkervaring maximaal € 2.986,00 bruto per maand). Wij kennen een drie-rangenstelsel met een aanloop- functie- en uitloopschaal waardoor, afhankelijk van het functioneren, uiteindelijk doorgroei mogelijk is naar € 3.376,00 bruto per maand. Medewerkers kunnen rekenen op goede begeleiding, zoals regelmatige coaching door het afdelingshoofd en vakinhoudelijke trainingen.

Informatie

Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Willem Weerd, Sociaal Rechercheur of met Jaap Dijkema, afdelingshoofd. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 0596-639350.

Solliciteren

Herken jij je in het profiel en heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan vóór 18 maart 2019 een e-mail naar hrm@werkpleinfivelingo.nl. Je e-mail is voorzien van je motivatiebrief en CV en als onderwerp vermeld je Sollicitatie 2019-04 Bijzonder Controleur.

Procedure

Deze vacature gaat tegelijketijd in- en extern.
Sollicitaties dienen vóór 18 maart 2019 bij ons binnen te zijn.
We selecteren de binnengekomen reacties op 18/19 maart 2019.
Geselecteerde kandidaten worden telefonisch en of per mail uitgenodigd voor het gesprek.
De selectiegesprekken zijn in week 12 en week 13.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.