Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De regio waarin wij werken is vestigingsplaats van veel bedrijven in sectoren zoals de energie, chemie, logistiek, bouw en maritiem, havens en industrie.
Wij hebben drie locaties in Appingedam en Delfzijl. We bieden inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen. Daarnaast zetten we ons in voor een inclusieve arbeidsmarkt en helpen iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dat doen we door het realiseren van (aangepast) werk binnen en buiten ons bedrijf en het aanbieden van vacatures, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. Onze productieafdelingen bieden leer-werkplekken en arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met een indicatie vanuit de Participatiewet. Zij voeren opdrachten uit voor overheden, bedrijven en particulieren. Dat doen ze op de afdelingen montage, stoffeerderij, atelier, elektronica, wasserij, metaal, verpakking, groenvoorziening en schoonmaak. Een deel van de medewerkers is gedetacheerd bij opdrachtgevers.
Ter versterking van de afdeling ondersteunende diensten zoeken wij een

Medewerker Inkoop

 In deze boeiende functie is veel ruimte voor eigen inbreng en eigen verantwoordelijkheid. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team en hebt veel contact met zowel interne partijen, zoals je collega’s van financiën, stafmedewerkers beleid en inkoop, de productieafdelingen, het magazijn, als met leveranciers. De inkoop bij Werkplein Fivelingo richt zich op het inkopen van materialen voor de productieafdelingen als ook het ondersteunen van inkoop van dienstverlening voor (re-integratie) trajecten. Jij zorgt ervoor dat alle partijen te allen tijde op de hoogte zijn van de juiste informatie en lopende zaken.

Dit ga je doen:

Als inkoper voor Werkplein Fivelingo ben je verantwoordelijk voor het bestellen van de juiste producten en zorg je dat ze tijdig binnenkomen. Je hebt contact met leveranciers over betreffende levertijden en kwaliteit. Daarnaast zorg je ervoor dat je mogelijke problemen signaleert en dat je deze voorkomt of oplost.

 • je bent voor Werkplein Fivelingo het eerste aanspreekpunt voor vragen over inkoop
 • je ondersteunt de organisatie bij het scherp krijgen van de inkoopbehoefte en het specificeren van eisen en wensen
 • je ondersteunt de inkoopstrategie en zorgt voor juiste toepassing van het inkoopbeleid en bijbehorende inkoopdoelen op het gebied van rechtmatigheid, doelmatigheid, duurzaamheid en efficiency
 • je krijgt een trekkende/coördinerende rol in de uitvoering van een relatief nieuw inkoopproces
 • je levert input voor managementinformatie m.b.t. contracten en draagt bij aan het maken van een periodieke spendanalyse
 • je levert een actieve bijdrage aan de optimalisatie van processen
 • je ondersteunt aanbestedingen en stelt het aanbestedingsdossier samen
 • je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de contracten die door de brancheorganisatie Cedris Europees zijn aanbesteed en waar Werkplein Fivelingo aan deelneemt,
 • je doet onderzoek in de markt naar potentiele leveranciers met oog voor innovatie, betrouwbaarheid, haalbaarheid, kosten, duurzaamheid en kwaliteit en adviseert het MT en teammanagers hierover
 • je vraagt offertes op en beoordeelt deze en voert onderhandelingen met leveranciers
 • je stelt inkooporders op en controleert orderbevestigingen
 • je zorgt voor een optimale voorraadbeheersing i.s.m. een collega’s

Dit neem je mee:

Je beschikt over een afgeronde relevante MBO-4/HBO werk- en denkniveau, NEVI is een pre.
Door je relevante werkervaring in dit vakgebied ben je in staat binnen afzienbare tijd invulling te geven aan deze functie.
Je bent resultaatgericht, communiceert effectief, bevordert samenwerking en stimuleert verbetering.
In je werk ben je ondernemend, accuraat, analytisch en overtuigend, durft anderen aan te spreken en je beschikt over organisatiesensitiviteit en een visie!

We bieden:

Een tijdelijke functie t/m 31 december 2020 voor 20 uur per week met de intentie dit te verlengen. Je ontvangt een passend salaris op basis van je (werk) ervaring en opleiding en gebaseerd op de CAR UWO schaal 7. Je kunt rekenen op een goede begeleiding, zoals coaching en vakinhoudelijke trainingen.

Informatie:

Wil je meer informatie over de functie bel dan met Roelof Kuipers. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ramona Palts, HRM medewerker. Beide zijn bereikbaar via het centrale nummer 0596-856856.

Solliciteren:

Herken jij je in het profiel dat wij zoeken en heb je belangstelling voor deze functie stuur dan vóór a.s. een e-mail naar hrm@werkpleinfivelingo.nl. Je e-mail is voorzien van je motivatiebrief en CV en als onderwerp vermeld je Sollicitatie 2019-05 medewerker Inkoop

 Procedure:

 • Sollicitaties dienen vóór 26 februari a.s. worden aangeleverd
 • Selectie van de binnengekomen reacties vinden 27 februari a.s. plaats
 • De geselecteerde kandidaten worden telefonisch en of per mail uitgenodigd voor het gesprek
 • De selectiegesprekken worden gehouden op maandagmorgen 4 maart a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.