Poster Corona virus. Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. En daarmee ook voor Werkplein Fivelingo.

De gemeenten volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. We roepen inwoners nadrukkelijk op om deze richtlijnen ook te volgen. Evenementen boven de 100 deelnemers of bezoekers gaan niet door. Daarnaast last de gemeente alle bijeenkomsten de komende twee weken af die door de gemeente worden georganiseerd, ook wanneer het minder dan 100 personen betreft. Door deze maatregel in te voeren werkt de gemeente mee aan het voorkomen van verspreiding van het Coronavirus. De drie gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum (gemeente Eemsdelta in oprichting) trekken gezamenlijk op in de te nemen maatregelen.

Meer informatie over het Corona virus

Op de website www.rijksoverheid.nl/corona vindt u actuele informatie, of op de website van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen staan op de poster ‘Wat moet je doen?’ https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/03/12/poster-wat-moet-je-doen-coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus?
U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). RIVM geeft medisch advies en informatie  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies aan artsen, laboratoria en GGD’s over het coronavirus