In opdracht van gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum ondersteunen diverse thuiszorgorganisaties ouderen en mensen met een beperking. Door de vergrijzing en het langer thuis wonen van ouderen is de vraag naar nieuwe medewerkers groot. Ook vakanties zorgen voor extra vraag naar personeel. Waar komen die nieuwe krachten vandaan? Samenwerken helpt thuiszorg aan nieuwe (vakantie)krachten! Een inschrijfochtend, georganiseerd door Werkplein Fivelingo en thuiszorgorganisaties levert nieuwe medewerkers op, zoals Wanda waarover we eerder al schreven. En nu Vincent.

Arnold Kerssies coördinator bij Beter Thuis Wonen Thuiszorg in Appingedam en Delfzijl is blij met nieuwe medewerker Vincent. Vincent is via Werkplein Fivelingo terecht gekomen bij Beter Thuis Wonen Thuiszorg. “De komende maanden werk ik hier als huishoudelijk ondersteuner. Dat bevalt goed. Het is vooral schoonmaakwerk maar wel met een sociale kant”, vertelt hij. Vincent zocht al enige tijd een mogelijkheid om in de zorg een baan te vinden. “Na mijn mbo zorgopleiding ben ik aan een sociaal juridische hbo-opleiding begonnen. Dat was niet mijn ding. Daarna heb ik diverse banen gehad, waaronder in call centers. Via Werkplein Fivelingo ben ik in contact gekomen met Beter Thuis Wonen Thuiszorg. Mijn ambitie is om hier straks verder te leren in een BBL-opleiding.

Arnold Kerssies: “Vanuit de vestiging in Appingedam verzorgen wij met 180 collega’s de huishoudelijke ondersteuning in gemeenten Delfzijl en Appingedam. En in de gemeente Loppersum werken we  ook nog met 35 collega’s. Onze vraag naar personeel is vooral groot rond vakantieperioden. Maar ook structureel hebben wij mensen nodig. Met Werkplein Fivelingo en twee collega-organisaties hebben we een succesvolle wervingsactie georganiseerd. Vincent is éen van de kandidaten die zich had opgegeven.”

Werkgeversadviseur Priscilla Minkman van Werkplein Fivelingo: “Thuiszorg biedt kansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat niet wil zeggen dat iedereen geschikt is voor dit werk. Want dit werk doe je in de privésfeer van kwetsbare mensen die een hulpvraag hebben.  De gezamenlijke werving voor de inschrijfochtend was een succes. Direct contact met een werkgever, zonder gedoe, dat werkt goed. De helft van de mensen die er waren heeft nu een arbeidsplek in de thuiszorg of is in gesprek. ”

Arnold Kerssies: “BBL-plekken zijn lastig te vinden. Dat maakt het voor mensen zoals Vincent niet gemakkelijk om vooruit te komen in het zorgvak. Het is ook een uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken. Priscilla beaamt dat: “We doen er alles aan om dit te verbeteren samen met zorgorganisaties en onderwijsinstellingen zoals Noorderpoort. Het is zonde als we arbeidspotentieel voor de zorg verliezen. Gelukkig zie ik daar wel een positieve verandering in. Steeds meer zorginstellingen komen in beweging en werken met ons samen.”

Op de foto Priscilla, Arnold Kerssies (Beter Thuis Wonen) en Vincent