Fraude melden

Vermoedt u fraude?

Vermoedt u dat iemand in uw omgeving fraudeert met een uitkering? Dan kunt u dat melden bij Werkplein Fivelingo. Dat kan zonder uw naam te noemen.

Wat is fraude met een uitkering?

Een voorbeeld van fraude met een uitkering is, dat iemand niet doorgeeft  dat hij of zijn een betaalde baan of klus heeft. Ook als hij of zij gaat samenwonen en dat verzwijgt voor Werkplein Fivelingo kan een vorm van fraude zijn. Of het echt fraude is, blijkt als het mogelijke fraudegeval is onderzocht. Uw informatie helpt in dat onderzoek.

Wat gebeurt er met uw fraudemelding?

Onze medewerkers stellen een onderzoek in naar de mogelijke fraude. Uw informatie wordt daarbij vertrouwelijk behandeld. Over de voortgang van een onderzoek wordt geen informatie verstrekt. Wel kan het zijn dat onze rechercheurs u nog een vraag willen stellen. Dat kan alleen als u daar geen bezwaar tegen heeft.

Anoniem fraude melden

U hoeft alleen in te vullen wat u weet. Wilt u niet dat wij contact met u opnemen, vul dan niet uw contactgegevens in. Als u die wel invult, kan het voorkomen dat onze medewerkers contact met u opnemen.

     

    Privacyverklaring