Webshop Kans voor uw kind

Moet u wel eens of vaak ‘nee’ verkopen als uw kind wil sporten of naar muziekles wil? Simpelweg omdat u te weinig geld hebt? In veel gezinnen met lage inkomens is dit een probleem. De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum vinden dat elk kind moet kunnen meedoen met sport, cultuur en schoolactiviteiten. Daarom hebben zij de webshop Kans voor uw kind in het leven geroepen voor gezinnen met een inkomen lager dan 110% van de bijstandsnorm.

Kies samen met uw kind(eren) uit meer dan 300 producten

De webshop Kans voor uw kind biedt vele sport,- cultuur- en schoolactiviteiten waaraan kinderen tot 18 jaar kunnen deelnemen. Uw kind kan bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging, op schoolreis gaan of muziekles nemen. Daarnaast zijn fietsen en sportkleding  in de webshop te bestellen. Er staan inmiddels meer dan 300 activiteiten en producten in waar u samen met uw kind(eren) uit kunt kiezen. Er worden ook diverse waardebonnen aangeboden. Staat er een activiteit of product niet in (bijvoorbeeld van de school van uw kind), dan kunt u dat via het contactformulier in de webshop melden.

Zo werkt de webshop Kans voor uw kind

U kunt gebruik maken van de webshop als aan u een Kindpakket is toegekend. U ontvangt in dat geval een mailbericht met een link naar de webshop om uw account te activeren. Daarna kunt u samen met uw kind(eren) in de webshop activiteiten en producten bekijken en bestellen. Als u een bestelling doet, gaat dat van uw webshopbudget af. Over de rekening hoeft u zich geen zorgen te maken. Dat regelt de aanbieder van de activiteit met Werkplein Fivelingo.

Bedragen te besteden in de webshop Kans voor uw kind

De webshop Kans voor uw kind is bedoeld voor gezinnen met een inkomen lager dan 110% van de bijstandsnorm. Voor elk kind tot 18 jaar dat in aanmerking komt, stellen de gemeenten een persoonlijk budget beschikbaar vanuit de Minimaregelingen. Dat heet het Kindpakket en kunt u in het lopende kalenderjaar besteden in de webshop Kans voor uw kind:

  • De bijdrage voor een kind t/m 12 jaar bedraagt € 290,- per kind per kalenderjaar*
  • De bijdrage voor een kind van 13 tot en met 17 jaar bedraagt € 350,- per kind per kalenderjaar*
  • Het persoonlijk budget vervalt op de jaarwisseling (elk jaar 31 december, 24.00 uur).

Geen declaraties

Het is niet meer mogelijk declaraties in te dienen. Dat betekent: Als u iets voor uw kind aanschaft dat niet in de webshop staat, dan kunt u de kosten daarvan niet meer vergoed krijgen vanuit uw Kindpakket.

Wilt u voor uw kind een product aanschaffen dat niet in de webshop staat?

Neem dan contact op met het webshopteam. Zij kijken of het mogelijk is om het product op te nemen in de webshop. Als dat lukt, kunt u het product alsnog bestellen. In sommige gevallen kan het webshopteam u wijzen op andere vergoedingsmogelijkheden.

Fietsen

Als u voor uw kind een fiets wilt aanschaffen via de webshop, dan gelden de volgende regels:

  • U kunt per kind eenmaal in de 2 jaar een fiets aanschaffen
  • Heeft u vorig jaar voor een van uw kinderen een fiets aangeschaft via de webshop? Dan kunt u dit jaar voor hetzelfde kind niet nogmaals een fiets aanschaffen.

Waardebonnen sport

  • Voor de sport-waardebonnen voor sportkleding geldt in 2019 een maximum van 100 euro per kind (twee waardebonnen van 50 euro). U kunt sport-waardebonnen besteden bij Sporthuis Mossel in Appingedam en Scapino in Delfzijl
    Let op: Bij bestelling dient u de sportclub van uw kind te vermelden.

Waardebonnen schoolartikelen

  • De waardebon voor schoolartikelen is 25 euro waar.  U kunt de bon besteden bij Action in Delfzijl. U kunt per kind maximaal 1 Action-waardebon per jaar bestellen. Let op: beschikbaar in de webshop in de maanden juli en augustus 2019

Pathé bioscoopkaart

  • U kunt per kind maximaal 2 bioscoopkaarten per jaar bestellen.

Goed om te weten

De bestelling wordt automatisch geannuleerd als u per kind te veel waardebonnen aanschaft.

Spreekuur webshop Kans voor uw kind

Voor vragen over uw account en activiteiten voor uw kind(eren), maandag t/m vrijdag, 09.00 – 10.00 uur
0596-63 97 68

Naar de webshop

kansvooruwkind.nl

Wilt u leverancier worden?

We komen graag met u in contact via:
https://www.kansvooruwkind.nl/uw-bedrijf-of-vereniging-aanmelden-page/