Hoe gedraag je je op je werk? Wat zeg je tegen je baas? Wat vindt je leuk werk? Meer dan dertig blije jongens en meiden van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op het Eemsdeltacollege weten de antwoorden. Zij ontvingen afgelopen week een certificaat voor het afronden van de training werknemersvaardigheden van Werkplein Fivelingo.

Trianer Kees Hielema legt uit: “Acht weken lang kwamen  deze enthousiaste  jongelui op maandagochtend onze kant uit. Ze hebben het prima gedaan! Dit is het tweede jaar dat we de training werknemersvaardigheden geven aan leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op het Eemsdeltacollege (Appingedam). Voordat ze stage gaan lopen, leren ze hier zaken als het omgaan met moeilijke situaties, het op tijd op je werk komen, jezelf verzorgen en beleefd zijn. Zo weten ze wat er van hen wordt verwacht door toekomstige werkgevers.”  

“We onderzoeken ook  wat de leerlingen leuk vinden, zodat het makkelijker wordt een passende stage of straks een baan te vinden.  De leerlingen vullen daarvoor een test in op de computer. Naast de training gaan ze ook nog aan de slag op onze productieafdelingen. Na afloop krijgen ze een beoordeling door onze werkleiders en een certificaat. Mede door deze training kunnen deze leerlingen na het behalen van hun schooldiploma prima aan de slag bij bedrijven en instellingen in de regio. Deze toppers mogen supertrots zijn op het door hen behaalde  resultaat!”