Social Return geeft bedrijven de mogelijkheid sociaal betrokken te zijn en geschikte nieuwe medewerkers aan te trekken. Overheden zetten Social Return  in voor een maatschappelijk doel. Als u een opdracht van gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum of andere grote overheidsinstellingen wilt uitvoeren, wordt u gevraagd om een sociale investering. Dit noemen we Social Return. Dit gebeurt bij grote werken via aanbestedingen. Voorbeelden van Social Return zijn de vernieuwing van het centrum in Delfzijl en het onderhoud aan vaarten in Appingedam.

Jan Jansma, projectleider bij Koninklijke Oosterhof Holman Infra. ,,Voor ons hoort Social Return bij ons werk. We zien het als een manier om lokale betrokkenheid te tonen, want daar hechten we grote waarde aan. We geven iets terug aan de samenleving. Dat vergroot ons bestaansrecht.”

 

Kansen voor mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot arbeidsmarkt

Het gaat hierbij vooral om het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. U kunt hierbij denken aan mensen met een arbeidsbeperking, jongeren zonder opleiding of mensen die langdurig werkzoekend zijn.

Sociale investering

U schrijft in op de aanbesteding van gemeenten of andere grote overheidsinstellingen. Daarmee geeft u aan dat u gaat voldoen aan de Social Return-verplichting. De activiteiten worden ingezet bij de uitvoering van de opdracht zelf. Over het algemeen gelden daarbij de volgende percentages:

  • 5% van de bruto aanneemsom is bedoeld voor Social Return
  • 2% van de bruto aanneemsom, indien de bruto  loonkosten minder zijn dan 30% van de bruto aanneemsom.

Coördinatiepunt Social Return

Wilt u een opdracht uitvoeren van gemeenten of andere grote overheidsinstellingen en meer weten over Social Return? Ga dan naar de webpagina van het Coördinatiepunt Social Return van Werk in Zicht. Daar vindt u informatie en contactgegevens van adviseurs van 27 gemeenten. Wilt u werk uitvoeren voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Karin Fekken van Werkplein Fivelingo via 06 50 05 78 96 of onderstaand contactformulier.

Contactformulier Social Return gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum

Privacyverklaring