Eind april zijn tien certificaten uitgereikt aan kersverse monteurs zonnepanelen. Deze voormalig werkzoekenden hebben als eerste groep het opleidingstraject van GroenLeven en Leerbouwen succesvol doorlopen. De samenwerking met Werk in Zicht zorgt ervoor dat deze mannen nu een arbeidscontract op zak hebben en zij leggen nu grootschalige zonne-energie projecten aan.

Tien mannen: klaar voor de toekomst

Tien Groningse mannen luisteren in Heerenveen aandachtig naar Siebren Zijlstra van GroenLeven. Hij vertelt over een duurzame samenleving met groene energie. Zon, wind, waterstof en slimme batterijen zijn de hoofdrolspelers van onze toekomst. Nieuwe vakmensen zijn hard nodig voor duurzame projecten in ons land en in het buitenland. Na dit welkomstwoord ontvangen de tien het certificaat monteur zonnepanelen én een contract voor 6 maanden.

Meer kansen en goede vooruitzichten

De opleiding bestond uit drie maanden theorie in combinatie met het leren in de praktijk. Zo leerden zij over verschillende soorten daken, het aanbrengen van montagemateriaal, het verstevigen van daken en de constructies voor zonneparken. Dit is de eerste groep die deze opleiding heeft gevolgd. “Mijn leven zag er hiervoor niet goed uit, door deze opleiding en het contract zie ik weer kansen voor mijn toekomst”, aldus één van de mannen. “Ik heb geen uitkering meer nodig en heb straks meer geld te besteden. Ik ben nog steeds blij dat ik me heb ingeschreven op Kansrijkberoep.nl.”
Werkgevers die ook zelf scholing willen ontwikkelen vinden meer informatie op www.1000banenplan.nl